Disse pannekakene er en like stor fryd å lage som å smake. Server dem sammen med andre kinesiske småretter!

Til marinade:
1 ss sesamolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss lys soyasaus
2 fedd hvitløk
1 ts finhakket chili
1 ts finhakket ingefær

1. La kjøttet marinere i minst en time.
2. Legg deretter kjøttet i en ildfast form og stek med marinaden på 225 grader i 15 minutter.

Til ca 12 kinesiske pannekaker:
3-4 dl hvetemel
2,5 dl kokende vann
2 ss kaldt vann
en skvett matolje
4 ss sesamolje til pensling

1. Ha melet i en bolle og hell gradvis på det kokende vannet. Ha deretter på det kalde vannet.
2. Kna deigen på en melet overflate, til den er smidig og myk. La den hvile i minst 30 minutter.
3. Rull så deigen til en pølse. Kutt den i 12 deler. Form hver del til en liten ball, og bruk håndflaten til å trykke den ned til du får en sirkel. Pensle overflaten på hver leiv med sesamolje. Legg så to og to leiver oppå hverandre, men oljet side mot hverandre.
4. Skjevle ut pannekakene, nokså tynne. Ikke så tynne at de er gjennomsiktige, det er litt for tynt…
5. Stek et par pannekaker av gangen på middels varme, i en lett oljet panne. Stek til lysebrune bobler kommer frem.
6. Ta vekk pannen og skill kakene fra hverandre mens de fortsatt er varme

Servér kjøtt og pannekaker, med kinesisk chili bean sauce, agurk- og paprikastrimler.

About these ads