Pitabrød, grunnoppskrift

Pitabrød er så lett å lage selv at man aldri kommer til å kjøpe de ferdige, vakuumpakkede, pappsmakende brødene man finner i frysedisken igjen etter å ha prøvd én gang.

Til fem brød behøves:
1/2 pk. gjær
2 dl lunkent vann
1/2 ts sukker
2-3 ss olivenolje
ca. 5 dl hvetemel
1-2 ts salt
1-2 ts koriander

1. Bland mel med salt og koriander.
2. Løs opp gjær i lunkent vann, ha i sukkeret.
3. Ha olje og vann i melet, og bland og kna til en passe deig.
4. La deigen heve til dobbel størrelse.
5. Kna deigen et par minutter på melet bord, del den inn i fem emner.
6. Trill hvert emne til en kule, og kjevle dem deretter runde og flate.
7. La dem etterheve en halvtimes tid på melet bakebrett. I mellomtiden kan du skru på ovnen, med pizzastein, på fullt (275 grader).

Stek emnene på steinen i ca. 5 minutter. Halveis ut i steketida kan du åpne ovnen og pensle litt vann over brødene.

Legg igjen en kommentar