Glade pølser med jordskokkpuré og tomatsalsa

Hverdagsmiddag er ikke alltid like lett å gjennomføre, og noen ganger må man gå for litt raske og kanskje ikke så sunne alternativer. Men, en pølsemiddag trenger ikke å være fullstendig usunn dersom man velger gode råvarer, og et litt sunnere alternativ til ketchupen. Vi valgte noen økologiske pølser kjøpt på MENY, som er laget av glade og «frittgående» griser.

For å lage tomatsalsa trenger du:
Ønsket mengde cherrytomater, i terninger
En liten neve rosmarin, finhakket
En sjallottløk, finhakket
Salt
Pepper
Olivenolje

1. Bland sammen tomater, sjallottløk og rosmarin.
2. Smak til med salt, pepper og olivenolje
3. Sett i kjøleskap en liten stund, slik at smakene setter seg.

For å lage jordskokkpuré trenger du:
Ca. 8 jordkokker, skrellet og delt i terninger
Ca. 3 almandine poteter, delt i terninger med skallet på
Smør
Matfløte
Salt
Pepper

1. Damp eller kok jordkokker og poteter møre.
2. Hell av vannet, og ha i en klatt smør.
3. Bruk en stavmikser til å lage en jevn pure
4. Smak til med matfløte, litt mer smør, salt og pepper. Sett på plata og kok opp til kokepunktet.

Mens du lager jordskokkpureén kan du begynne å steke pølser. De stekes i smør i en middels varm stekepanne i ca. 3-4 minutter på hver side.

Legg igjen en kommentar