Bagels

Det beste jeg vet med søndager er at jeg som regel har god tid til å gjøre ting jeg ellers ikke har tid til. En av de tingene er å fylle fryseren med bagels, slik at lunsjen på lesesalen blir litt lystigere enn vanlig.

Til ca 16 bagels;
25 g gjær
5 dl fingervarmt vann
2-3 ss lys sirup
2 1/2 ts salt
12-14 dl blanding av grovt og fint mel
En liten neve ristede pinjekjerner og solsikkefrø
1 ss sukker per liter vann

1. Rør ut gjæren i en bolle med vann

2. Tilsett sirup, salt, mel og pinjekjerner og solsikkefrø. Elt sammen til det blir en fast og spenstig deig og la den heve under et klede i 60 minutter
3. Del deigen i 16 emner og form til ringer som limes i skjøten med litt vann. Legg ringene på melet bakepapir og hev i ytterligere 20 minutter. Imens skrur du ovene på 225 grader.
4. Kok opp vann og sukker i to vide kasseroller, ta ringene forsiktig opp og legg dem i det kokende vannet, noen om gangen. De flyter hvis de er tilstrekkelig hevet. Trykk dem ned så hele ringen blir våt. Kokes i 3-4 minutter. Legg ringene tilbake på platene.
5. Stek bagelsene midt i ovnen i ca 20 minutter

Legg igjen en kommentar