Malvapudding

I ekte VM-ånd fortsetter jeg med inspirasjon fra Sør-Afrika. Denne tradisjonelle desserten som boerne tok med seg til Sør Afrika smakte jeg for første gang på restauranten «A Touch of Madness» i Cape Town og jeg falt umiddelbart pladask!

Til fire porsjoner trenger du;

1 ss smeltet smør
2 1/2 dl mel
2 1/2 dl melk
1 egg
1ss natron
1 1/2 dl sukker
2 ss aprikos syltetøy
1 1/2 ss vineddikk
Strøkavring til formen

Slik gjør du;
Bland alle ingrediensene til puddingen til en jevn røre. Hell røren i en smurt og drysset kakeform.
Stek puddingen i ovnen på 180 grader i ca 25-35 minutter. Test med en kakepinne underveis.
Server med vanilje-is!

3 kommentarer

  1. Hei!Mangler denne oppskriften noe?? Mel, semulegryn eller noe annet som "binder"? Prøvde denne oppskriften men det ble jo bare en tyntflytende røre som aldri verken hevet eller stivnet… 😦 Men smaken – etter nesten en time i ovnen – var kjempegod, selv om det bare måtte helles over isen ;-DMvhKjerstin 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar